Sayfalar

28 Mart 2012 Çarşamba

Hat Sanati

Bu siralar Hat sanatina merak sarmis durumdayim. Kendimi en kisa zamanda kursa yazdirmayi düsünüyorum. Internette bakinirken kisa bir Video  ve bir kac resim buldum, kisaca sizinle paylasmak istedim. Aranizda bu sanatla ilgilenen varsa elini kaldirsin :-))





                                                     images: Hat Snaati ustasi Murad Kahraman, Sayfa: Artalaturka.de


27 Mart 2012 Salı

Renkliyim, Renklisin, Renkliyiz :-)

images: H&M

Bu yazin trendi renkli pantolon ve ayakkabilar. Hangi magazaya girsem, hangi katalogu karistirsam illa ki karsima renkli pantolon veya ayakkabilar cikiyor. Hani fenada sayilmaz ama ben renkli ayakkabilar haric, renkli pantolon giyinmeye biraz tereddütlüyüm.
Bugünde Tv´de bir programda, stilist bir hanim, renkli pantolonlardan bahsediyordu.

Yani dogru kombinasyonla figürünüze yakisacak en güzel rengi secebilirsiniz.

Mesela hafif toplu kadinlara klasik chino-stili bir pantolon öneriliyor cünkü bu pantolon tipi kalca ve göbek kismini kapatiyor. Sade bir penye ve düz taban ayakkabi ile güzel bir kombinasyon elde ediliyor.

Boyu hafif kisa olan bayanlar icinde 3 kural sart: 1. Renkli pantolonun altina Topuklu ayakkabi giyinmek, 2. Pantolonunuzun ayak kismini yukariya kivirmak ve 3. penyenizin veya t-shirtinizin üzerine blazer giyinmek.


Orta yasli bayanlara öneri ise söyle: koyu renkleri seciniz. En uygunu koyu mavi veya koyu yesil renginde pantolonlar. Üzerine sade bir gömlek ile hafif topuklu ayakkabiyla yine güzel bir kombinasyon olusuyor.


Heee bide gelelim üzerine her giydigi yakisan bayanlara. Yani zayif hanimlara, renklerden renk beyenin :-) Pembe, sari, acik mavi size her renk yakisir. Dar kesim pantolonunuzun altina balerin giyerseniz cok güzel bir uyum elde etmis olursunuz.

Hadiyin bu yaz hep beraber renklenelim :-))



images c&a

23 Mart 2012 Cuma

CupCake


Yeni yeni kesfettigim cok güzel ve leziz bir tatli. Amerika ve Ingilterede cokca yaygin olan bu tatli, simdilerde Türkiye ve Avrupayida sarmak üzere. Bizim yasadigimiz Ülkede git gide Cupcake-dükkanlari cogalmaya basliyor. Buda benim evde kendimce denedigim Cupcakelerim. Simdiden herkeze Afiyet olsun.

6 Tane Cupcake icin:

Malzeme:

50 g Cikolata
93 g Tereyag
45 g Un
60 g Seker
8 g Kakao
½ TL Kabartma tozu
2 Yumurta
1 tutam Tuz

Cikolata Kremasi icin:

90 g Cikolatakremasi (mesela Nutella´dan)
93 g Tereyag
84 g Sürme Peynir ( Philadelphia kullandim)
50 g Pudra Sekeri
Cikolata damlaciklari

Cikolata ve tereyag benmari usulü eritin.

Ayri bir kabin icine Un, kakao-tozu, kabartma tozu, seker, tuz ve Yumurtlarida ilave edip mixerle güzelce cirpin. Erittiginiz cikolata ve tereyagini ilave edip tekrardan cirpin.

Hamuru muffin kaliplarina döküp 175 derecede öncede isitilmis firininiza verin. asagi yukari 20 dakika pisirin.

Kremasi icin tüm malzemeleri bir kaba atip mixerle güzelce cirpin.

Pisen ve soguyan Cupcakelerin üzerine kremayi gezdirip, cikolata damlaciklariyla süsleyin.

Afiyet olsun



Herkeze Hayirli Cumalar